ЦИК НАЗНАЧИ РАЙОННАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ В СЛИВЕН

...
20.04.2024 / 17:59

ЦИК назначи районната избирателна комисия в Сливен за изборите на 9 юни. Това стана с решение № 3095 от 19 април. В него се казва:

 

ОТНОСНО: назначаване на Районна избирателна комисия в Двадесет и първи изборен район – Сливенски, за изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г.

 

Постъпило е писмо от областния управител на област Сливен с вх. № ЦИК-ЕПНС-05-36/28 от 15.04.2024 г. на ЦИК. Към писмото са представени протокол от 14.04.2024 г. за проведените консултации при областния управител за състав на РИК, ведно с направените предложения от участвалите партии и коалиции и приложените към тях документи.

 

На консултациите са участвали упълномощени представители на всички парламентарно представени партии и коалиции.

 

От представената преписка се установява, че са спазени изискванията на Изборния кодекс за провеждане на консултациите, участвалите партии и коалиции са направили предложения за състава на РИК, в преписката се съдържат изискуемите документи съгласно чл. 60, ал. 3 и 4 ИК.

 

На проведените консултации при областния управител не е постигнато съгласие между участниците по отношение на състава на Районна избирателна комисия в Двадесет и първи изборен район – Сливенски.

 

Предвид изложеното и на основание чл. 57, ал. 1, т. 5 и чл. 60, ал. 6 и 11 във връзка с чл. 61, ал. 3, 4 и 5 ИК и Решение № 3051-ЕП/НС от 9 април 2024 г. Централната избирателна комисия

 

Р Е Ш И:

 

1. НАЗНАЧАВА Районна избирателна комисия в Двадесет и първи изборен район – Сливенски, в състав от 13 членове, както следва:

ПРЕДСЕДАТЕЛ: Росица Василева Тодорова

ЗАМ.-ПРЕДСЕДАТЕЛ: Даниела Иванчева Василева

ЗАМ.-ПРЕДСЕДАТЕЛ: Елизабет Александрова Кендерян

ЗАМ.-ПРЕДСЕДАТЕЛ: Мария Асенова Чомпова

ЗАМ.-ПРЕДСЕДАТЕЛ: Ирина Генова Янкова

СЕКРЕТАР: Фатме Фикретова Мустафова

ЧЛЕНОВЕ: Николай Господинов Сандев

Валентина Спирова Георгиева-Топалова

Галя Агоп Хачадурян

Християна Денчева Денчева

Диян Христов Калайджиев

Севда Хюсеинова Османова

Сребрина Атанасова Ганушева

 

Районната избирателна комисия встъпва в правомощията си на 20 април 2024 г.

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев