В ОБЛАСТНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ СЕ ПРОВЕДОХА КОНСУЛТАЦИИТЕ ЗА РИК-СЛИВЕН

...
14.04.2024 / 13:20

Областният управител инж. Маринчо Христов проведе днес в Областна администрация Сливен консултации за сформиране на Районна избирателна комисия-Сливен (РИК). На заседанието присъстваха представители на Областна администрация- Сливен и членове на всички парламентарно представени партии и коалиции: Коалиция „Продължаваме промяната”, Коалиция „ГЕРБ- СДС", Политическа партия „ДПС", Коалиция „БСП за България”, Политическа партия „Има такъв народ”, Политическа партия „Възраждане”.

 

Областният управител провери представените документи от упълномощените лица, след което допусна до участие представители от следните партии: За Коалиция „Продължаваме промяната-Демократична България“ това бяха Елена Петкова, Мартин Маринов и Христо Иванов, за Коалиция „ГЕРБ-СДС“ - Димитър Митев и Здравко Костадинов, за Политическа партия „ДПС“ Мустафа Мустафов, за Коалиция „БСП за България” Стефан Щилиянов, за Политическа партия „Има такъв народ” Ирина Янкова и Славчо Йовчев и за Политическа партия „Възраждане” Динко Ганчев и Кирил Кирилов.

 

Инж. Христов запозна участниците с Решение № 3051-ЕП/НС от 9 април 2024 г г. на Централната избирателна комисия, съгласно което общият брой на членовете на Районна избирателна комисия (РИК) Сливен, включително председател, заместник-председатели и секретар е 13, като съотношението между партиите и коалиции е следното:

 

за коалиция „ГЕРБ-СДС" - 4 членове;

 

за коалиция „Продължаваме промяната- Демократична България“ -3 членове;

 

за политическа партия „ДПС" - 2 членове;

 

за политическа партия „Възраждане”-2 членове;

 

за коалиция „БСП за България" - 1 член;

 

за политическа партия „Има такъв народ”- 1 член;

 

Представителите на партии направиха своите предложения за председател, заместник-председател и секретар на РИК.

 

 

За председател на РИК от Коалиция „ГЕРБ-СДС“ предложиха Росица Тодорова. Нейното име беше подкрепено от всички партии, с изключение на ПП “Възраждане“, които направиха свое предложение в лицето на Даниела Василева. В този случай не беше постигнат консенсус за председателската длъжност и крайното решение ще бъде взето от ЦИК.

 

3а заместник-председатели на РИК, политическите партии издигнаха за кандидати, съответно: от Коалиция "БСП за България" Мария Чомпова, от "Има такъв народ" Ирина Янкова и от Коалиция"Продължаваме промяната-Демократична България" Елизабет Кендерян.

 

" Възраждане","ГЕРБ-СДС" и "ДПС" не излъчиха свои преставители.

 

 

Предложението за секретар на РИК бе отправено от Мустафа Мустафов- ДПС, който предложи Фатме Мустафова за този пост. Останалите партии също се обединиха около нейното име.

 

След като не беше постигнато съгласие за председателското място в РИК, областният управител инж. Маринчо Христов изпрати протокола от проведените консултации до ЦИК.

Още снимки от новината

...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев