ОБЩИНА СЛИВЕН ПЛАНИРА РЕМОНТ НА УЛ. „ИНДУСТРИАЛНА“

...
28.09.2023 / 17:15

Община Сливен планира ремонт на улица „Индустриална“ в частта, попаднала в обхвата на водния цикъл в града, заяви ресорният зам. - кмет Камен Костов. „При нас постъпи писмо от работещите в една от фирмите, засегнати от ремонтите по държавния В и К – проект. В отговор бих искал да подчертая, че сме в готовност да асфалтираме веднага, след като „В и К“ и изпълнителите приключат с възстановяването на настилката върху разкопаните участъци. По – рано Общината няма право да извърши това, нито пък съществуват технологични възможности“, коментира още Костов.

 

През миналата година бяха извършени частични ремонти на улица „Индустриална“. След това при изпълнението на водния цикъл бе положен нов водопровод, в резултат на което бе разрушена настилка с обща площ от близо 2 500 метра. Когато „В и К“ приключи всичките си задължения по проекта, Общината предвижда цялостна рехабилитация и асфалтиране.

 

Посоченият район е в непосредствена близост до бъдещия индустриален парк на Сливен. Има идеи за осъществяването и на други проекти, свързани с икономическото развитие на града.

 

През последната година и половина бе извършен основен ремонт и рехабилитация на улица „Родопи“ и бе изградена нова улица в промишлените райони на града, допълни още Костов.

 

„Категоричната позиция на общинското ръководство е, че всички инвестиции в бизнес-зоните на Сливен са изключително важни, за да се осигури комфортна среда за служителите и работниците, за клиентите и транспортните нужди на разкритите производства и обекти“, каза зам. - кметът.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев