И КЛУБ НА СПОРТИСТА-ВЕТЕРАН БЕ ОТКРИТ В СЛИВЕН СЛЕД РЕМОНТ ОТ ОБЩИНАТА

...
26.09.2023 / 13:15

Клуб на спортиста бе открит снощи в Сливен. Кметът Стефан Радев, сребърната олимпийска медалистка Станка Златева, легендата на Световното акробатично общество и зам. кмет на община Ямбол Енчо Керязов бяха гости на новия клуб. Идеята е той да се превърне в приятно място, където ветераните в спорта да общуват, да се информират за актуалния спортен живот, да обменят мнения. Събитието се превърна в празник на спортната слава на Сливен от недалечното минало. Дойдоха десетки заслужили състезатели и треньори, на чиито постижения са се възхищавали поколения българи. „Радвам се, че подкрепихме инициативата за създаването на този клуб. Тази подкрепа е израз на уважение, на признателност. Надявам се клубът да привлича, както хората с опит, така и младите, защото те има какво да научат от тях“, заяви Радев. Гост на спортистите – ветерани бе и зам. кметът по финанси Румен Иванов

 

Клубът на бул. „Цар Симеон“ 18 бе обновен с общински средства. Ремонтирани са сервизното и санитарните помещения, осветлението, извършени са вътрешни подобрения, доставено е оборудване. За откриването Общината подари на членовете му голям телевизор, за да следят състезанията и новините от света на спорта.

 

Базата е създадена в далечната 1988 г. и предоставена на Шахматен клуб „ТЕМП“. На откриването присъстваха – 93-годишният шахматист Петър Гандев - първият за Сливен майстор на спорта /1965 г./, и дългогодишният журналист Димитър Петков, които заедно с Любен Фотев и Иван Попов са учредители на „ТЕМП“. Те са подкрепили идеята на майсторите на спорта Никола Колев /вдигане на тежести/, Димитър Пехливанов /бокс/, Деян Ганчев и инж. Георги Божев клубът на добрите шахматисти да се съживи като територия на всички изявени деятели, допринесли за спортната история на града.

 

Новият Клуб на спортиста – ветеран е сред последните събития в областта на спорта в края на приключилия управленски мандат. „Развитието на спорта и съответната инфраструктура винаги са били със специално значение за нас. Поощряваме интереса на младите, подпомагаме местните, регионални, национални и международни инициативи, както и участниците в тях. Като община имаме един от най-богатите спортни календари в страната“, коментира кметът Стефан Радев. През изминалия период значително бяха увеличени средствата за издръжка на клубовете и бе въведено справедливото им разпределение, уредено с общинска наредба. С финансов ресурс на общината се заплащат текущите разходи за ел. енергия, газьол, вода, консумативи и за поддръжката на спортната база, която е представена безвъзмездно на клубовете. През мандата след основни ремонти отвори врати покрит плувен басейн. Там тренират деца и младежи, а любителите практикуват предпочитания спорт. Бяха създадени отлични и модерни условия в комплекс „Асеновец“, където също бяха направени сериозни инвестиции за подобряване на занемарената и изоставена база. Поставена е и стена за катерене, алпийският клуб подготвя младите надежди в тази дисциплина. Общината отговори на нуждите на местния бокс. Обнови изцяло бившите хали и предостави помещението на клуба. Приключи и ремонтът на зала „Младост“. Осигурени са средства и за ремонт на въжената линия към местността Карандила с амбицията Сливенската планина да е предпочитано място за масов спорт, туризъм и физическа активност като здравословен начин на живот.

 

Акцент в работата на общината бе възстановеното домакинство на Сливен като етапен град от Международната обиколка на България. Общината е традиционен партньор в провеждането на ученическите игри, в турнира за Купата на кмета, турнирите по карате, скокове на батут, плуване, планинско колоездене, туристическо ориентиране, шахмат и други спортове. Едно от най-големите ежегодни събития за Трети март е традиционната щафета „Освободител“ – най-старата щафета в страната. През тази година общината подкрепи и Първия международен турнир по акробатика „Стефка Спасова“, който се превърна в бляскаво събитие. „Подкрепата за този турнир ще продължи. Бихме искали той да стане традиционен. Планираме и ремонт на бившия военен стадион, с него ще обогатим още повече базата за спорт в града. Планираме да изградим и нова, многофункционална спортна зала, която да отговаря на стандартите за провеждане на международни състезания“, допълни кметът Радев.

Още снимки от новината

...
...
...
...
...
...
...
...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев