ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ МАРИН ХРИСТОВ БЕШЕ ГОСТ НА ОТКРИВАНЕТО НА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА В СПОРТНО УЧИЛИЩЕ „Д.РОХОВ“-СЛИВЕН

...
01.09.2023 / 17:21

Областният управител инж. Марин Христов беше гост на тържествена церемония, по повод откриването на новата учебна година в Спортно училище „Димитър Рохов, гр. Сливен. Дворът на училището беше изпълнен с ученици, преподаватели, родители, представители на местната власт и много гости, сред които се откроиха лицата на Енчо Кирязов-световноизвестен цирков акробат и еквилибрист и понастоящем заместник-кмет на гр. Ямбол и петкратната световна шампионка по борба Станка Златева.

 

„България е дала много имена в спорта, които трябва да ви бъдат пример, че с постоянство, воля и хъс за победа, всеки един от вас може да стигне до първото стъпало от заветната стълбичка на победата“ заяви г-н Христов, след което награди няколко ученика с отличен успех. След церемонията той се ангажира да бъде посланик на развитието на спорта сред подрастващите.

 

Сливенското спортно училище е единствено по рода си в областта. За изминалата година възпитаниците на училището са извоювали 148 медала от държавни първенства и 145 медала от международни турнири и състезания. Над 320 ученици се обучават в паралелки по борба, вдигане на тежести, джудо, лека атлетика, скокове на батут и футбол. За поредна година училището осъществява прием на деца от пети клас. Техния брой са 22,а 43-ма са новите ученици от 6 до 12 клас.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев