УСПЕШНА УЧЕБНА ГОДИНА НА СПОРТНО УЧИЛИЩЕ „ДИМИТЪР РОХОВ“ ПОЖЕЛА КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ

...
01.09.2023 / 12:24

С издигане на българското знаме, под звуците на националния химн започна тържествената церемония за откриване на новата учебна година в Спортно училище „Димитър Рохов“ в Сливен. Ученици, треньори, учители и родители се стекоха в двора на училището за първия учебен ден. Гост на церемонията бе кметът Стефан Радев, който поздрави присъстващите, като им пожела здрава и ползотворна учебна година.

 

„Като ученици на спортното училище може да сте горди с многото шампиони, които са излезли оттук. Пожелавам и сред вас да бъдат новите шампиони, новите любимци на Сливен и България, които да прославят името на страната ни по света. Желая на всички да се изградите като достойни граждани и успешни хора“, заяви в приветствието си кметът. Той използва случая да благодари на всички учители за усилията, които полагат, за отдадеността им към професията, която е същевременно и трудна и благородна, но и една от най-важните за бъдещето на България. „Ако има нещо, което може силно да промени към добро страната ни, града ни, живота на хората, то е качественото образование. Радвам се, че през последните години престижът на учителската професия се завръща отново на най-високите нива в страната“, заяви още Стефан Радев.

 

Директорът на училището Лъчезар Дойчев откри новата учебна година. Той пожела на своите колеги, ученици и родители спорна и благодатна година, изпълнена с усилени тренировки, нови победи и спортни постижения.

Най-добри пожелания към всички отправиха и специалните гости на събитието Станка Златева – носител на два сребърни олимпийски медала, петкратна световна и шесткратна европейска шампионка и Енчо Керязов – световноизвестен цирков акробат с множество отличия, еквилибрист и зам.кмет на община Ямбол. Те отчетоха значимата роля на Община Сливен, която през последните години осигурява подходящи и комфортни условия за спорт и тренировки на състезателите.

 

Сред присъстващите на церемонията бяха още председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев и общински съветници, областният управител Маринчо Христов и представители на различни институции в града. Събитието завърши с награждаване на учениците, завършили с отличен успех учебната 2022-2023 г. Те са 42-ма, а наградите и грамотите им бяха връчени от кмета, председателя на местния парламент и от областния управител.

 

Над 320 ученици от 5 до 12 клас прекрачиха тази година прага на спортното училище.

Още снимки от новината

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев