ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН ИНФОРМИРА КАКВО СЕ СЛУЧИ ПРЕЗ ПОЧИВНИТЕ ДНИ

...
20.06.2022 / 12:08

Сливен: 4 акта за нарушаване на тишината и множество проверки при специализирана операция в сливенския квартал „Надежда“. Акцията е осъществена на 17 и 18 юни с цел недопускане нарушения на обществения ред и нарушения на Закона за движение по пътищата. В хода на операцията са проверени 35 превозни средства, 55 лица, търговски обекти, заведения, игрални зали и други обекти. Съставени са 4 акта за нарушаване на тишината по Наредбата на Община Сливен, 1 акт и 9 фиша за нарушения на ЗДвП, съставени са 15 протокола за предупреждение по ЗМВР. В рамките на операцията е осъществен контрол на лица, склонни към извършване на криминални деяния.

 

35-годишен водач на мотопед е хванат да управлява след употреба на алкохол над допустимото. Проверката е извършена на 17 юни, около 23,00 часа, в село Трапоклово, от нощния патрулен екип на участък „Петолъчка“, извършващи обход в малките населени места на община Сливен. Пробата с техническо средство, извършена на място, е показала положителен резултат над 1,2 промила. По случая е образувано бързо производство.

 

Нова Загора: За броени часове криминалисти на РУ-Нова Загора са задържали извършител на грабеж. Сигналът е подаден на 18 юни в 01,00 часа. 38-годишна жена е заявила, че докато се е прибирала в дома си в град Нова Загора е била нападната от непознат мъж, който е откраднал дамската и чанта, с намиращи се в нея лични документи, вещи и сумата от 40 лева. След проведени незабавни издирвателни действия за извършеното престъпление е задържан криминално проявен мъж на 46 години от град Нова Загора. Той е отведен в районното управление и задържан с полицейска мярка за 24 часа. Направил е пълни самопризнания и е върнал част от откраднатите вещи. По случая е образувано досъдебно производство.

 

На 18 юни, в 09,55 часа, в РУ Нова Загора е получено съобщение от тел.112 за възникнало пътно произшествия на път II-55. От извършения оглед на местопроизшествието се установява, че лек автомобил „Сеат Леон“, управляван от 42-годишен румънски гражданин, след като е загубил управление се е ударил в насрещнодвижещия се лек автомобил „Опел Комбо“, управляван от водач на 42 години от град Свищов. От произшествието са пострадали водачът на лекия автомобил „Опел“ и дете на 10 месеца, пътник в румънския автомобил. Пострадалите са настанени за лечение в болнично заведение в град Сливен. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 8 сигнала за произшествия в дните от 17 до 20 юни. Своевременно са ликвидирани пожари, без да причинят щети, възникнали в сухи треви в селата Панаретовци, Бозаджии, град Нова Загора и вилна зона на град Сливен. Оказано е съдействие при 3 от сигналите.

 

Пожарникари на РСПБЗН-Твърдица са спасили 60 декара овощна градина и 50 декара лозов масив в землището на град Шивачево. Сигналът за произшествието е получен на 17 юни в 16,00 часа. Пожарът е ликвидиран своевременно, без да причини преки материални щети.

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев