СЛИВЕНЦИ И ГОСТИ НА ГРАДА БОЯДИСВАХА ЗАЕДНО ВЕЛИКДЕНСКИ ЯЙЦА НА ВЕЛИКИ ЧЕТВЪРТЪК

...
25.04.2019 / 13:58

Община Сливен зарадва гражданите и гостите на града по повод предстоящите празници. На Велики четвъртък на площад „Цар Освободител“ беше изнесена импровизирана работилница за боядисване на яйца. Експерти от Регионален исторически музей „Д-р Симеон Табаков“, Национален музей на текстилната индустрия, Късноантична и средновековна крепост „Туида“, деца и преподаватели от Национална художествена гимназия „Димитър Добрович“ показваха различни видове техники за боядисване на яйца и изработване на украси – изписване с восък, плъстене на вълна, боядисване с текстил и други.

Кметът Стефан Радев се присъедини към присъстващите и пожела на всички светли празници, много здраве и късмет.

„Великден е един от най-големите християнски празници. Искам да пожелая преди всичко мир и много любов в семействата, семейно щастие, защото това дава основата на хората да постигат целите си и в професионален план. Пожелавам надежда в утрешния ден и да вярват в собствените си сили“, каза Стефан Радев.

Общината беше осигурила всички яйца и бои, а гражданите можеха да си вземат за тях напълно безплатно изработените яйца. За да се спази традицията, гражданите на Сливен бяха почерпени с вкусни кифли и козунаци.

Още снимки от новината

...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев