КМЕТЪТ НА СЛИВЕН СТЕФАН РАДЕВ ИЗДАДЕ ЗАПОВЕД ЗА ПРЕДИЗБОРНИТЕ АГИТАЦИОННИ МАТЕРИАЛИ

...
25.04.2019 / 19:45

Плакати, обръщения и други агитационни материали по повод предстоящите избори за Европейски парламент, могат да бъдат поставяни на монтираните табла на главната улица на града. Това гласи заповед на кмета на Сливен Стефан Радев. Разпределението на таблата между кандидатите е по схема, като номерацията е съобразена с поредността на номерата на партиите, коалициите и инициативните комитети в бюлетината, участващи в изборите. Агитационни материали на сгради, огради и витрини, се поставят само след писменосъгласиена собственика или управителя на имота.Агитационните материали да се поставят така, че при премахването им да не се нанасят вреди на конкретните обекти, както и да се опази околната среда.

Забранява се използването на агитационни материали, съдържащи герба и знамето на Република България, както и герба и знаметона чужда държава, религиозни знаци и изображения. Забрана има за публикуването и излъчването на анонимни материали и материали, които накърняват добрите нрави, честта и доброто име на кандидатите.

В заповедта се посочват и други забранени от закона действия.

 

Партиите, коалициите и инициативните комитети трябва да премахнат поставените от тях агитационни материали в 7-дневен срок след изборния ден.Кметовете на кметства и кметските наместници трябва да определят със своя заповед местата за поставяне на агитационни материали на територията на населените места, при спазване на посочените в заповедта изисквания.

 

Контролът по изпълнението на заповедта е възложен на секретаря на Общината.Предизборната кампания се открива на 26 април 2019 г. година и приключва в 24 часа на 24 май 2019 г.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев