ОТЛИЧЕНИТЕ РИСУНКИ ОТ КОНКУРСА "ВОДАТА Е ЗА ВСИЧКИ" ЩЕ БЪДАТ ВКЛЮЧЕНИ В КАЛЕНДАР ЗА 2020 ГОДИНА

...
23.03.2019 / 07:32

Над 100 деца от Сливен и населените места в общината участваха в обявения от „Напоителни системи“ЕАД национален конкурс за фотография, плакат и рисунка на тема „Водата е за всички“. Конкурсът бе посветен на 22 март, Световния ден на водата. Отличените творби ще бъдат включени в календар за 2020 година на държавната фирма. Тя е първото важно звено от системата за съхранение и опазване на водните запаси на страната ни. „Стара френска поговорка казва, че откриваме колко ценна е водата, чак когато кладенецът е празен. Да бъдем разумни! Да не разхищаваме! Да преработваме! Да пазим водата!“, призоваха от „Напоителни системи“, чиито служители честват професионалния си празник на същата дата.

 

Сливенският кръг на конкурса бе организиран от регионалната структура на дружеството – клон „Средна Тунджа“, с подкрепата на общината. Участниците се представиха с рисунки. Повечето бяха показани във фоайето на зала „Май“, където се състоя награждаването. Зам.областният управител Димитринка Петкова бе сред гостите на празника. От името на областния управител Чавдар Божурски тя поздрави организаторите и младите таланти на общината, които участваха в конкурса.

 

Професионално жури под председателството на художника Александър Дойчинов, директор на НХГ „Д.Добрович“, отличи най-добрите рисунки. Във възрастовата група до 11 години първа стана Дарена Петкова от ДГ „Божур“. Стоян Стоянов от ОУ „Н.Геров“ в с.Гавраилово се класира първи в групата от 12 до 19 години /подробности за класирането – в сайта на община Сливен/. Бе прочетен поздравителен адрес от Снежина Динева, изп.директор на „Напоителни системи“. „Класиралите се рисунки ще бъдат включени в националния календар на дружеството. Ние, клон „Средна Тунджа“, ще издадем свой годишен календар и в него ще намерят място и чудесните творби на останалите участници“, съобщи управителят Пламен Иванов. Гости на тържеството бяха още зам.кметът Пепа Чиликова, директорът на ОД „Земеделие“ Тодор Братанов, много учители и родители.

 

На 22 март структурите на „Напоителни системи“ЕАД в Шумен, София, Пазарджик, Русе, Варна, Враца и Пловдив също наградиха отличените творби на децата и младежите от съответния регион.

Още снимки от новината

...
...
...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев