ЗА ОБЩЕСТВЕНИЯ РЕД В ПРИРОДЕН ПАРК „СИНИТЕ КАМЪНИ” НА 22 МАРТ - ПЪРВА ПРОЛЕТ

...
21.03.2019 / 10:13

На 22 март полицейски служители ще спират достъпа на граждани с МПС и ППС към района на долна лифтена станция в Сливен, съобщи говорител на Областната дирекция на МВР.

 

През последните години се забелязва трайна тенденция, при която ежегодно, от представители на ромските общества в гр. Сливен се празнува „Първа пролет” в района пред и около „Долна лифтена станция” в местността „Карандила”, в природен парк „Сините камъни”- гр. Сливен.

Във връзка с това, в РУ-Сливен е изготвен план за провеждане на охранителни мероприятия и осигуряване на обществения ред в района на долна лифтена станция, които са планирани от ранните часове на 22 март до окончателното изтегляне на гражданите към гр. Сливен.

Анализът за проведените мероприятия от предходни години показва, че на този ден, на посоченото място, са се събрали над пет хиляди души, които са пристигнали с личен транспорт или транспорт, осигурен от собственици на микробуси от кварталите „Надежда”, „Комлука” и други райони на града.

Пристигащите са се разполагали в района на природния парк по групи и семейно, като до всяка група е имало запалено барбекю, скара или огън. След запълване на пространството около района на лифтената станцията, пристигащите са се разполагали в посока местността „Тютюнлюка”.

Във връзка с констатираните груби нарушения от страна на празнуващите групи началника на РУ-Сливен е сигнализирал общинска администрация Сливен, проведени са разговори с РДГ и РСПБЗН. Благодарение на съвместните действия между посочените институции през 2016 -2018 години желаните резултати и цели бяха постигнати и нарушения не бяха допуснати.

В опазването на обществения ред ще бъдат ангажирани 40 полицейски служители, 10 патрулни автомобила, като и служители на РДГ, ДГС и Общинска охрана.

На 22 март полицейски служители ще спират достъпа на граждани с МПС и ППС към района на долна лифтена станция. Ще предупреждават пристигащите граждани за забраната за палене на огън, барбекюта и грилове в района, за забраната за употребата на алкохол на обществени места и за изхвърляне на отпадъците на определените за целта места. Ще следят за недопускане стоварването и внасянето в района на природния парк на скари, барбекюта, грилове, газови и други горелки, газови бутилки с втечнен газ и други горими и запалими течности и материали и средства за палене на огън. Засилен контрол ще има в района на Меча и Слънчева поляна, Халката, долна и горна лифтена станция. Работата на полицейските служители в този ден е да осъществяват превантивна и административна дейност по спазване на разпоредбите на законовите и подзаконовите нормативни актове, отнасящи се за опазване на обществения ред в района, правилата за пожарна безопасност, търговската дейност и правилата за движение от водачите на МПС.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев