ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ И КМЕТЪТ НА СЛИВЕН СА В УС НА ТУРИСТИЧЕСКИ РАЙОН „ДОЛИНАТА НА РОЗИТЕ“

...
16.01.2019 / 15:22

Областният управител Чавдар Божурски и кметът на община Сливен Стефан Радев бяха избрани за членове на Управителния съвет на туристически район „Долината на розите“, съобщиха от областната администрация. Това стана на учредително събрание за създаване на Организация за управление на района, което се състоя в община Казанлък. Председател на УС е кметът на община Казанлък Галина Стоянова, а в УС бяха избрани и кметовете на общините Панагюрище, Копривщица, Хисар, както и директорът на Исторически музей „Искра“ в Казанлък.

 

Сливенските участници в учредителното събрание бяха зам.областният управител Камен Костов, с пълномощно от Областния управител, кметът на община Сливен Стефан Радев и директорът на РИМ „СимеонТабаков“-Сливен д-р Николай Сираков. Имаше представители на още 11 общини, попадащи в туристическия район - Гурково, Копривщица, Мъглиж, Николаево, Павел баня, Панагюрище, Пирдоп, Сопот, Стрелча, Хисаря, Челопеч, на 4 туристически сдружения, вписани в Националния туристически регистър, на 2 търговски дружества в сферата на туризма, на 7 културни института и на едно училище – Професионалната гимназия по лека промишленост в Казанлък. Освен УС, бяха гласувани Устав на организацията и контролен съвет.

 

„Долината на розите“ ще развива дейност в областта на здравния и културен туризъм: балнео, СПА и уелнес туризъм, културно-познавателен, фестивален, приключенски, винен и екотуризъм, планински пешеходен и рекреативен туризъм.

 

Туристическите райони бяха създадени със заповед №Т-РД-14-63 от 15 май 2015 г. на Министъра на туризма. В „Долината на розите“ освен Сливен, участва и община Твърдица. Останалите две общини попадат в други туристически райони. Нова Загора - в "Тракийски" с център Пловдив, Котел - в "Старопланински" с център Велико Търново.

 

До момента са регистрирани шест района, до началото на пролетта предстои регистрацията и на останалите три.

 

Снимки: пресцентър на учредителното събрание

Още снимки от новината

...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев