СТРОЯТ ОБЩЕЖИТИЕ ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОТ НХГ „Д. ДОБРОВИЧ“

...
15.01.2019 / 15:11

Започва строителството на ново общежитие за учениците от Националната художествена гимназия „Димитър Добрович“ в Сливен. Символичната първа копка бе направена на 15 януари, с благословията на Негово Високопреосвещенство сливенският митрополит Иоаникий. Гост на празничното събитие бе областният управител Чавдар Божурски.

 

Общежитието ще се намира в двора на гимназията. То ще е с 12 спални помещения, с капацитет от 24 до 36 места. Ще има всички модерни удобства за пребиваване, подготовка и осмисляне на свободното време, каза директорът Александър Дойчинов. Министерството на културата осигурява 200 хил.лева за обекта, които ще покрият разходите за първия етап на строителството. Гимназията ще кандидатства за финансиране и по програма „Красива България“. През март ще открие дарителска кампания, средствата от която ще се изразходват за оборудване на общежитието. „Предавам поздравите на министър Банов към едно от най-престижните училища по изкуства“, каза Елиянка Михайлова, директор на дирекция „Художествени и сценични изкуства“ към МК, която бе гост на гимназията заедно с председателя на общинския съвет Димитър Митев и зам.кмета Пепа Чиликова.

 

Дядо владика отправи молитва и приветства учителите и учениците. Той подари на гимназията картина, нарисувана през 1996 г. от деветокласничката Йордана Кунчева. Подаръкът развълнува всички. Оказа се, че някогашната ученичка вече е преподавател в гимназията, с научна степен „доктор“.

 

В НХГ „Д.Добрович“ учат близо 120 ученици от различни населени места в страната. От десет години училището няма общежитие.

Още снимки от новината

...
...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев